G

Overzicht

   

 

6 oktober t/m 10 november 2018

 

 

vanaf 17 november

alleen op afspraak tot nader bericht

 

 

 

 

 

 

Rietje de Bijl

 

 

 

Johanna van Roode

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schilderijen in mixed media

 

 

oud en nieuw werk

 

 

 

 


 

Actueel

 

Rietje de Bijl

Einder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

schilderiing in gemengde techniek op paneel, 10,5 x 18 cm., foto Rietje de Bijl,

 

 

 

Al van jongs af aan was ik geboeid door de kracht van beelden. Ik oriënteerde mij aanvankelijk binnen textiele werkvormen voordat ik mijn aandacht volledig richtte op het schilderen. Uit de volle breedte van het leven haal ik mijn inspiratie: reizen, teksten, dagelijkse indrukken, alles kan dienen als uitgangspunt voor een nieuw werk. Wat ik vormgeef is dan ook niet onder één noemer te vangen. Elke impressie die vraagt om in beeld te worden vertaald, vraagt ook om een eigen stem en stempel.
Als “artist in residence” was ik voor een werkperiode in Polranny aan de westkust van Ierland.
Geïnspireerd door een tekst uit het boek “Mijn Ierland” van Gerrit Jan Zwier: “Ligt het in de diepste geheime aard van de mens om bij een landschap te willen horen?” onderzocht ik wat voor mij het beleven van een landschap is.
Het wisselende licht, het ruige van het landschap, de vele kleuren groen, bruin en de grijzen doen je ervaren dat er meer is. Het is stilte die tastbaar wordt en die zich laat vertalen in vorm en lijn.
Daarnaast maak ik kunstenaarsboeken, meestal vorm gegeven in oude bindwijzen zoals de koptische binding. Deze zijn ook op de expositie te zien.

 

Rietje de Bijl