Foto's: Hans Roest
luchtfoto
Johanna

INTRODUCTIE

 

De vesting Woudrichem

 

Galerie Mikst Media Woudrichem ligt in het  centrum van de vesting Woudrichem. Het oude stadje is strategisch gelegen nabij een aantal grote rivieren. Het is rijk aan cultuur en historie. Voeg hierbij de imponerende natuur van het rivierenlandschap en u begrijpt dat het een aantrekkelijk uitgangspunt is om een mooie wandeling te combineren met een culturele ontdekkingstocht. Ook Mikst Media Woudrichem draagt een steentje bij aan het veelzijdige cultuuraanbod.

 

Exposities

 

In Mikst Media zijn per jaar vier tot zes exposities te zien  van gastkunstenaars uit binnen- en buitenland. Johanna van Roode is de galeriehoudster die de tentoonstellingen organiseert. Mikst Media is gespecialiseerd in het traject tussen lyrische- en geometrisch abstracte kunst.
Zie Expo’s.

 

Werk Johanna van Roode


Behalve galeriehoudster is Johanna van Roode zelf beeldend kunstenaar, gespecialiseerd in schilderen en het maken van installaties en objecten. Vanaf 1983, na haar studie aan  akademie St. Joost te Breda, (monumentale vormgeving/schilderen) ontwikkelt haar werk zich tussen figuratie en abstractie. Vanaf die tijd heeft Johanna vele exposities, waar onder in het buitenland, op haar naam staan.
De krachten in de natuur, vertaald in lijn, kleur en vlak, beïnvloeden aanvankelijk het scheppingsproces.  Onder invloed  van een onderzoek naar de historie van Woudrichem duiken de laatste tijd stukjes van foto’s van archiefteksten en oude huizen in haar werk op. In wezen wijst dat op de intense belangstelling voor het (collectief) geheugen in relatie tot natuur en cultuur.
Ook het werk van Johanna is met tussenpozen in de galerie vertegenwoordigd.